Lucruri la care ar trebui sa fim atenti atunci cand cumparam o banda de alergat

Lucruri la care ar trebui sa fim atenti atunci cand cumparam o banda de alergat

Banda de alergat poate fi o investitie extraordinara ce iti ofera optiuni pentru antrenament atunci cand nu poti ajunge la sala sau cand nu poti alerga afara. Pentru a va alege o banda de alergat potrivita va trebui sa tineti cont de urmatoarele lucruri:

  • Buget: Cat de mult doriti sa cheltuiti pentru o banda de alergat?
  • Functii: numarul de programe, monitorizarea pulsului, informatii afisate de calculator, bluetooth, etc.
  • Utilizatori: Cate persoane vor folosi banda de alergat?
  • Spatiu disponibil: Ce spatiu aveti disponibil in locul in care va fi amplasata banda?
  • Greutatea maximaa utilizatorului: Trebuie sa va asigurati ca veti alege o banda de alergat ce nu va avea greutatea maxima admisa mai mica decat cea a utilizatorilor.

Pretul unei benzi de alergat

Bugetul va fi probabil primul lucru dupa care va veti ghida atunci cand veti dori sa achizitionati o banda de alergat. Este important sa analizati cu atentie toate modelele si sa alegeti produsul cu cele mai bune caracteristici la pretul ce vi-l permiteti. O banda de alergat buna va fi confortabila, usor de folosit si fiabila. 
In functie de caracteristicile benzii de alergat pretul va creste. Caracteristici ce ar trebui urmarite atunci cand alegeti o banda de alergat:

  • Puterea motorului: calitatea benzii de alergat si experienta antrenamentului va fi direct influentata de puterea motorului.
  • Dimensiunea suprafetei de alergat: cu cat suprafata de alergat este mai mare cu atat antrenamentul va fi mai natural si mai confortabil.
  • Amortizarea: suprafata de alergare ar trebui sa absoarba socurile ecitand astfel deteriorarea articulatiilor si zgomotul.
  • Inclinarea: benzile de alergat pot fi echipate cu sistem de inclinare automata, manuala sau pot fi fara inclinare. In cazul inclinarii manuale veti beneficia de un numar limitat de trepte de inclinare, de obicei 3 trepte. Atunci cand vorbim de un sistem automat de inclinare, vorbim de un motor ce va ridica/cobori automat suprafata de alergat cu ajutorul unui motor electric prin simpla apasare a unui buton. Functia de inclinare a unei benzi de alergat va asigura un antrenament mai solicitant si mai eficient simuland cu o mai mare acuratete conditiile exterioare de alergare.
  • Viteza: In cazul antrenamentelor intensive veti avea nevoie si de o banda de alergat cu viteza maxima de minimum 10 km/h. Viteza poate fi setata prin apasarea unei taste, multiplicatorul fiind de 0.1 km/h. 
  • Stabilitatea: cu cat o banda de alergat este mai masiva, cu atat stabilitatea pe podea va fi mai buna. 
  • Sistemul de siguranta: benzile vin echipate cu o cheie de siguranta care in caz de accident ajuta la oprirea imediata a motorului.
  • Sistemul de pliere: plierea benzii de alergat ne poate ajuta foarte mult atunci cand nu dispunem de un spatiu generos in locul unde o vom folosi. La majoritatea benzilor de alergat plierea se face simplu si rapid cu ajutorul unui cilindru hidraulic.


Inainte de a cumpara

Incercati sa va documentati despre mai multe modele de benzi inainte de a cumpara, verificat caracteristicile si disponibilitatea in stoc. Incercati sa luati legatura cu vanzatorul pentru a va oferi suport specializat.


Livrarea, montajul si garantia

Benzile de alergat se livreaza in proportie de 95% montate, in cutie de carton si beneficiaza de o garantie de 24 luni. Montajul este usor, fiecare pas fiind indicat in manualul de utilizare.


Folosirea benzii de alergat

Inainte de a incepe sa va antrenati cu ajutorul unei benzi de alergat consultati medicul pentru a va asigura ca sunteti apt din punct de vedere medical. Dupa acest pas va puteti crea un program de antrenament in functie de obiectivele stabilite.
 
Categorii

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!